Прочетено в Интернет

Вашите извънфорумни интереси
admin
Администратор
Мнения: 30
Регистриран на: 13 Апр 2018, 18:41
Has thanked: 1 time

Прочетено в Интернет

Мнение от admin » 18 Апр 2018, 17:57

Каква седмица се изниза само.

В началото трябваше някак да осъзнаем, че докато БДЖ не може да смени своите 40 год. грохнали локомотиви с нови, онзи хубостник Илън Мъск успешно изстрелял ракета носител, тя извела в орбита своя товар и после тихо и кротко кацнала на платформа в Тихия океан, за да бъде натоварена с нови товари. След някой друг век като се намерят пари за родните железници и ще се окаже, че в целия свят отдавна вече ракетите са станали междуградски транспорт.

По този повод няма как да не си припомним една тъжна статистика, от която става ясно, че почти 70% от автомобилите у нас били над 10 годишни. Неусетно сме се превърнали в нация от автомобилни геронтофили.

Не е справедливо. На добре поддържаните жени с повечко години има казват MILF, а на старите коли „трошки”, пък и жените и колrje имат нужда от скъпа подръжка. А на мъжете с пfвечко години им казват чички или дядки.

Тъй и тъй сме на тема автомобили. Да не забравите да си платите винетките, защото тия магистрали, южни тангенти и северни дъги някой трябва да ги плаща все пак. Няма вечно Бойко да дава от своите пари. Той човекът щедър, все казва „Давам, дал съм, ще дам”, но наткрая ще се разори милият.

Миналата седмица Бареков отправи видео обръщение с АК 47 / автомат „Калашников” демек/ в ръцете. Ако го беше разглобил, докато говореше, щеше да привлече поне 47% от патриотичния вот, ама той само си приказваше. Е, тази седмица обаче се похвали, че подпукал със сигнали до прокуратурата президента Плевнелиев. Току виж накрая се оказало ,че пак само си е приказвал. Ами, извинявам се, но съм недоверчив към брюкселския безцензор Бареков. Тръгна от акапелно изпълнение на „Радка Пиратка” и стигна до изразително вторачване във вестник „Таймс”.

Наистина невероятна седмица беше. В София на едно място се събраха най-видните и крупни родни индустриалци, за да обсъдят колко пари могат да получат или по-точно колко пари могат да вземат от милиардите евро в „Пакта Юнкер”. Какво да правят? Да вземат пари, значи. Не да ги създадат, не да ги дадат. Да ги вземат.

По този повод един морски капитан и доктор на икономическите науки попита „И като ги вземат парите, какво ще правят с печалбата? Ще си купят нови коли или ще тунинговат любовниците си?” Тоолкоз за нашенския форум.

Кажи речи по същото време в Давос започна Световният икономически форум и там говореха за Четвъртата индустриална революция. Еййй, а някои хора се надяваха в Давос да кажат поне две три добри думи за българската революция с безплатното саниране. Подминаха го с мълчание гадните богаташи.

Може би най-интересното, което научихме покрай Давос, беше това, че в ръцете на едва осем души се намирало половината световно богатство. По цял свят казаха, че е нечестно. Ами, така е. Между осемте богаташи я нямаше леля Гошка, а ние в последно време все нея даваме като пример за успешен и богат българин.

Иначе нека да бъдем спокойни, защото българското богатство е много по-справедливо разпределено, отколкото световното. Цялото „всичко българско и родно” го притежават има няма двайсет трийсет души. Айде, трийсет и двама да са. Повече бяха, ама след като на единия жена му призна, че „Майбах”-ът им бил втора употреба, човекът изпадна от класацията. Хм...как е множествено число на Майбах? Майбаси?

Не знам дали за вас има полза от тази информация, ама застреляха Гюлсерен. Коя е тази ли? Ами, не съм сигурен, че знам. Една едра такава, с кръгло лице и добре развити трицепси.

Мярнах как я гръмнаха насред сватбата и в един турски филм и реших да ви го споделя. Впечатли ме, че след като я уцелиха, предсмъртната и реч беше изпълнена с конкретика и кажи речи намери време да каже по дума на всеки сватбар. После умря. За разлика от приказливата Гюлсерен Гьоте само успял да изхъхри „Светлина, повече светлина” преди да се спомине. Няма сведения присъстващите на събитието да са плакали. Доколкото познавам немската душа, сигурно са марширували. А около Гюлсерен плакаха. Речта и беше хубава. Съдържателна.

„Глей ся” както казва Христо Стоичков в една реклама...Това с рекламите стана много неестествено. Една палава мома, която е пример за подражание, а историята и се цитира с възторг от хиляди български девойки и поне трийсет сайта и двайсет агенции, започна да обърква сериозно следовничките си. Мине се не мине един рекламен ТВ блок и вземе, че отправи послание, от което става ясно, че бързият кредит носел повече предимства от бързата свирк...туй де от бързото фелацио. Ами, какво ще правят бедните? Сещам се за един възможен отговор от старата комедия „История на света”. Тогава на същия въпрос римските сенатори дружно отвърнаха с „Да, го духат бедните”.

Експерти предупредиха, че нашенски тарикати лакирали портокалите, ама принципно не било вредно за здравето. Един вид хем оранжеви портокали хем не съвсем. То, било същото като левицата. Уж е левица, а точно тя въведе плоския данък, който е по-скоро десен данък. А шефката на левицата Корнелия Нинова навърши 48 години. Младо момиче, кръвта му ври и затуй за висока раждаемост и за разрешаване на демографските проблеми говори. Лошото е, че повечето симпатизанти на партията и са...ами, в по-напреднала възраст са в края на краищата. Не върви никак да им кажеш Just Do It.

Президентът Плевнелиев напусна поста си и направи прощална пресконференция. Докато обясняваше колко е доволен от мандата си, една оцъклена госпожа направи два опита да го уцели с ябълка, но понеже гардовете не и позволиха, разярената госпожа нададе вой. То, с ябълките малко неловко се получи, но все пак опазиха държавния глава. Гардовете обаче не успяха да предпазят президента от приятелския огън на вицепрезидентката, която го охули безцеремонно, а той милият само мигаше.

Тревожа се да не се окаже, че ябълките на Беновска са били внос от Македония, а не български. Голям срам ще е.И скандал още по-голям. Проф. Божидар Димитров ще се чуди какво да обяснява.

И на опразненото президентско място кацна генералът авиатор Радев.

Все пак се наби на очи разликата между двамата президенти. Единият преди да напусне, обясни, че бил нещо като Обама и Меркел едновременно, а другият трябваше да обяснява, че не е руска подлога или руска матрьошка или сельодка или слуга, нает от агенцията „Пусть всегда будет Вова”

Речта на новия президент, по-точно четенето от лист на речта, беше скучно представление. Най-веселото в него беше онази реплика „Остава ви една седмица”, отправена към непослушните депутати. Прозвуча като „За нарушение не реда, ви наказвам с един непоряд по служба”

Какво казваха старите хора? Най-много се лъжело по време на лов, по време на война и по време на избори. Само един Александър Томов Лупи деня и нощя говори истината, истината и само истината, пък все го прецакват.

Брюкселският безцензор Ники Бареков започна да реже глави насред европейския парламент. Е, не буквално. Човекът грабна ножици и обряза на ситно вестникарски изрезки с ликовете на държавни мъже. Честно казано, изглеждаше налудничаво. Въпреки старанието си Бареков няма да измести Джони Деп за ролята му в „Едуард Ножиците”

На изпроводяк един нотабил от ГЕРБ внесе в деловодството на Разнородното събрание законопроект за чистотата на българския език. Човекът настоя всички класически опери и рок концерти да се пеят на български език. Вдигна се крамолическа пропаганда и накрая вносителят сам призна, че в законопроекта му имало дискутабилни становища и работата се разсъхна. Дискутабилни какво? Дискутабилен е наистина изконна българска дума.

Ей, не е за вярване. Това беше последната пълна седмица от втория незавършен мандат на премиера Борисов. Пък той се готви за трети. Дано да му се получи по-добре от първите два, защото то и „Дневникът на Бриджит Джоунс” стигна до трета серия, ама всички казват, че е било излишно.

И като споменах премиера, пак се сетих за неговото самопризнание „Аз съм прост и вие сте прости, затова се разбираме” и за другото му откровение, че бил прочел само „Винету”

По този повод японският философ Сиебало Мам Ата беше казал „Държава, чиито управници не четат книги, в най-добрия случай ще се превърне в книжен тигър”

Аман от дървени философи. Той тоя знае ли какво значи икономически ръст от 3.6%.

Автор: Фрагментий
Източник - https://burgas-reporter.com/articles/26561

Публикувай отговор